Footer

Founders

iStoires is opgericht door ianka fleerackers en Rosemie Callewaert. De ene kreeg als kind twee bibliotheekkaarten om haar leeshonger te stillen, de ander moest als straf ooit een boek overschrijven en deed dat zo graag dat ze stout bleef.


Rosemie CallewaertRosemie heeft zich als informatie architect en interactie designer gespecialiseerd in het vertalen van traditionele vormen van lezen en schrijven naar digitale en online mogelijkheden. Vanuit een jarenlange werkervaring in de bibliotheek- en IT sector zijn boeken, lezen en het internet meer dan werk ook een passie.


ianka fleerackers

Het spelen en werken met verhalen is ianka met de paplepel ingegeven. Als er voorgelezen moest worden in de klas stak ze steevast haar vinger op en wanneer ze op haar elfde actrice werd speelde ze met woorden van grote schrijvers en trok er smoelen bij. Na lezen en spelen moest het schrijven zelf er natuurlijk ook nog van komen en last but not least, als kers op de taart: het verzamelen en delen van verhalen van andere auteurs. Want dat is tenslotte waar het allemaal om gaat: verhalen vertellen, ernaar luisteren, schrijven en lezen. En dat gebeurt vanaf nu op deze plek, de plek van de wilde gans, iStoires.


ianka en Rosemie worden voor redactie, eindredactie, verhaal- en auteurbesprekingen bijgestaan door Ann Vandamme, Joren Sanders en Veerle Cannoot.