Footer

Manifest

iStoires ziet zichzelf als de wilde gans die de groep komt verstoren met de overtuiging dat iedereen er beter van wordt. In ons geval betekent dat lezers helpen met het ontdekken van auteurs en de kans geven aan gevestigde auteurs en uitgevers om op een eenvoudige manier een verhaal te publiceren. Maar het is tegelijkertijd ook het ontdekken van nieuw leesplezier door verhalen aan te bieden in een verrassend nieuw printconcept en een visueel aantrekkelijke en fijne online leesomgeving.

De auteur aan wie we schatplichtig zijn is onze eigen Louis Paul Boon. Het is door één zin uit zijn roman De Kapellekensbaan dat de bal aan het rollen is gegaan om in actie te schieten en iStoires te creëren. Bij deze, Boontje, dikke merci.

Het is mogelijk dat het onmogelijk is om iets nieuwer en juister te zeggen. Maar over al het geschrevene daalt het stof der tijden neer en ik peins daarom dat het goed is als er om de 10 jaar een ander een kruis trekt over al die oude dingen en de wereld- van-vandaag opnieuw uitspreekt met andere woorden. — L.P. Boon

iStoires kiest bewust voor het korte verhaal en daar hebben we meer dan genoeg reden voor. De schrijvers aan wie we zelf onze liefde voor het korte verhaal te danken hebben zijn Charles Dickens, Anton Tsjechov, Nikolaj Gogol, Raymond Carver. Maar dat zijn er maar enkele van de velen die zich aan dit genre wijden.

Lees hier waarom we: