Footer

Ontdek literaire pareltjes

iStoires online kortverhalenSinds mei 2013 bouwen we aan een online verhalenplatform, iStoires.be. Maandelijks plaatsen we een kort verhaal online van een debuterende of publicerende auteur. De auteurs die op iStoires.be publiceren zijn niet noodzakelijk korte verhalenschrijvers. Sommigen zweren bij dit genre, voor anderen is het een schrijven-tussen-twee-boeken-in. Wat ze wèl allemaal met elkaar gemeen hebben is dat het een voor een verhalenvertellers zijn. De ene gaat voor een zeer vormelijke strakke vertelling, de andere bijna voor een autobiografische.

Ons verhalenplatform is er voor ieders smaak. Diversiteit in genres, stijl en vertelling is voor ons een must. Voor ons is het korte verhaal namelijk een fijne manier om even – in het kort- ondergedompeld te worden in een andere wereld. Een wereld die we nadien met misschien wel een roman van diezelfde auteur verder willen ontdekken.

Het online literatuur lezen is relatief nieuw in ons taalgebied. Maar wij geloven dat er iets moois uit kan vloeien voor zowel lezer, schrijver als uitgever. Daarom besteden we heel veel aandacht aan de esthetiek en leesergonomie van het platform. Online lezen kan door haar vormgeving evengoed emoties opwekken zoals een papieren boek dat doet. Anders, dat staat vast.

Dit zijn de auteurs: Annelies Verbeke, Christophe Vekeman, Saskia De Coster, Fikry El Azzouzi, Bob Van Laerhoven, Walter Vandenbroeck, Eva Kelder, Alice Munro, Marthe Kaan, Peter Minten, Marc Reugebrink, Valerie Eyckmans, Diane Broeckhoven, Herta Muller, Marnix Peeters, Gaea Schoeters,..