Footer

Presskit

iStoires.com is een jonge literaire organisatie opgericht door ianka fleerackers en Rosemie Callewaert. iStoires focust zich op het korte verhaal en brengt het genre zowel op papier als online maar ook live op het podium en zelfs tot in de huiskamer.

Sinds 2013 publiceert iStoires in samenwerking met bekende auteurs en uitgevers korte verhalen via een online platform. Je kan er verhalen van Annelies Verbeke, Saskia De Coster, Christophe Vekeman en zelfs Alice Munro gratis  lezen.

iStoires werkt kiest bewust voor het korte verhaal. Deze tot nu toe te weinig erkende vorm van literatuur komt tegemoet aan de hedendaagse levensstijl waarin een lezer mobiel is en niet altijd de tijd neemt om lang te lezen maar vaak toch op zoek is naar een intense leesbeleving.

iStoires wil naast het online platform ook in print een verschil maken. iStoires hanteert in print de ‘1 verhaal per keer’ strategie in tegenstelling tot de klassieke verhalenbundel. Met de unieke printuitgaves wordt een verhaal gebracht in geschenkvorm. Daarmee speelt iStoires in op de traditie van het schenken en doorgeven van verhalen enerzijds en de mogelijkheid om de lezer zelf een collectie of bundeling te laten samenstellen anderzijds.

Met haar printuitgave creëert iStoires ook samenwerkingen tussen auteurs en illustratoren, evenementen, festivals, bedrijven en culturele organisaties.

Op het podium of in de huiskamer is iStoires aanwezig door live korte verhalen te brengen. Het luisteren naar een verhaal is van oudsher de eerste manier waarop contact gemaakt wordt met literatuur.

Persberichten

iStoires in de pers

iStoires op sociale media